Welkom op het Blog van The HairQueen!

Op deze Blog wil ik jullie op de hoogte houden van alle nieuwe trends, tips, weetjes, aanbiedingen en nog veel meer!
Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op mijn website: www.theHairQueen.nl

The HairQueen is ook te volgen op Facebook en Twitter:
Like mij op Facebook: www.facebook.com/theHairQueen
Volg mij via Twitter: www.twitter.com/the_HairQueen

dinsdag 14 augustus 2012

Mooi rood is niet lelijk!!

Rood haar, de briljante foutjes van moeder natuur!!

Als ik ergens jaloers op ben, zijn het wel op mensen met natuurlijk rood haar. Geweldig hoe Moeder Natuur deze kleur heeft kunnen maken. Vooral de verschillen, schakeringen en hoe helder natuurlijk rood haar kan zijn.
Daarom doe ik vandaag een paar feitjes en weetjes over rood haar!

Roodharigen voelen meer pijn dan mensen met blond of donker haar. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen met rood haar zo'n 20% meer anesthesie (verdoving) nodig hebben tijdens operaties.
Ook is er bewezen dat de huid van een roodharige zeer gevoelig is voor zon en dat ze hierdoor meer risico lopen op huidkanker, huidvlekken, een lichte huid en een grote hoeveelheid sproeten.


Schotland heeft het hoogste percentage roodharigen.

Geschat wordt dat 13% van de bevolking daar rood haar heeft.

In Nederland heeft ongeveer 2% van de bevolking rood haar.

Op wereldniveau is het minder dan 1%.

Volgens sommige theorieën komen roodharigen oorspronkelijk uit Ierland en Schotland, anderen beweren dat de oorsprong ligt in Mesopotamië, het huidige Irak en Iran.

Sinds 2005 bestaat er een jaarlijkse Roodharigendag. Dit evenement is in Breda waarbij roodharigen samenkomen. Op het einde van de dag wordt er een groepsfoto gemaakt. Dit jaar word deze event op 2 september a.s. gevierd.

Roodharigen werden als demonisch beschouwd. Tijdens de periode tussen 1483-1784 werden ongeveer 45.000 vrouwen met rood haar ter dood veroordeeld op verdenking van hekserij. Ze werden dood gemarteld, in brand gestoken of verdronken.

Roodharigen worden vaak uitgescholden met:
Rooooie
Ginger
Rooien en valen zijn donderstralen
Vuurtoren!
Stoplicht! Wanneer spring je op groen?!
Rooie biet!
Had je vader roest in zijn pijpje?!

Maar wat ook vaak gezegd word is: Mooi rood is niet lelijk!


Ik merk zelf dat Roodhaar helemaal up-coming is & meer populair word. Steeds meer vrouwen vragen naar Roodhaar. Maar staat iedereen rood haar? JA! Iedere kleur heeft verschillende karakters, zowel bij Blond, Bruin of Rood haar. Daardoor word de kleur persoonlijk! Door te kijken naar de huidskleur, kan ik precies zien welk karakter je nodig hebt om aan de kleur toe te voegen. Dus raadpleeg altijd eerst bij de kapper, voordat je een nieuwe haarkleur uitkiest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten